10 metode de a-ti proteja bicicleta

10-metode-de-a-ti-proteja-bicicleta

Hotii de biciclete sunt teama cea mai mare a oricarei persoane care detine un astfel de mijloc de transport.

Prin urmare se recomanda sa acorzi o atentie sporita modului in care iti protejezi bicicleta.

Furtul bicicletelor a crescut intr-un mod alarmant peste tot in lume.

In marea majoritate a cazurilor hotii nu sunt prinsi iar bicicletele sunt declarate pierdute.

Din fericire poti face cateva lucruri pentru a-ti proteja bicicleta.

Acestea fiind spuse, in randurile urmatoare vei gasi 10 metode de a-ti proteja bicicleta:

Descopera cele 10 metode de a-ti proteja bicicleta

  1. Cumpara un lacat bun

Un lacat bun cu siguranta va tine hotii departe. Securizeaza-ti bicicleta cu ajutorul unui lacat si vei vedea cata siguranta iti poate oferi asta.

Foloseste un lacat calitativ, care sa fie potrivit pentru bicicleta ta. Cu cat lacatul este de calitate mai buna cu atat acesta va fi mai greu de inlaturat.

Pentru a avea parte de o extra-protectie poti folosi doua lacate. Al doilea lacat poate fi diferit fata de primul astfel incat hotii sa fie descurajazati.

  1. Nu iti parca bicicleta in locuri izolate

Zonele izolate nu sunt deloc recomandate pentru a-ti parca bicicleta. Aceste locuri sunt accesibile hotilor si poti oricand sa iti pierzi bicicleta daca o lasi parcata intr-un asemenea loc.

Parcheza-ti intotdeauna bicicleta intr-un loc sigur. Ideal ar fi sa o parchezi intr-un loc in care exista o camera video. Evita pe cat de mult posibil spatiile aglomerate daca vrei sa te bucuri de bicicleta ta o perioada cat mai lunga de timp.

  1. Inregistreaza-ti bicicleta

Inregistrarea bicicletei in Registrul National de Biciclete este esentiala!

Acest proces este unul foarte simplu si iti va oferi mai multa incredere.

Ca sa iti poti inregistra bicicleta tot ce ai de facut este sa completezi cateva date despre tine si bicicleta ta, dupa care vei primi pe email un certificat de proprietate.

In caz de furt vei putea dovedi ca esti proprietarul bicicletei iar organele de politie o vor putea gasi mult mai usor.

Un alt avantaj este ca acest serviciu este disponibil imediat, fiind astfel accesibil oricărui deținător de bicicleta.

Apasa aici pentru a te inscrie in Registrul National de Biciclete.

  1. Depoziteaza bicicleta in interiorul locuintei

Pentru a-ti proteja bicicleta cat mai bine o poti depozita in interiorul locuintei. Nu iti lasa bicicleta expusa in fata casei sau pe strada. Iti poti depozita bicicleta in hol sau in garajul locuintei tale astfel incat aceasta sa fie in siguranta.

  1. Securizeaza-ti bicicleta chiar si pe balcon

Daca nu ai nicio optiunea de a-ti depozita bicicleta in interiorul locuintei atunci iti recomandam sa o pui pe balcon.

Vei ramane surprins sa descoperi cat de inventivi pot fi hotii. Daca locuiesti la primul etaj atunci trebuie sa acorzi o atentie mai mare modului in care iti securizezi bicicleta.

  1. Foloseste un sistem GSP pentru a urmari bicicleta

Daca esti un adevarat fan al bicicletelor si tii la protectie atunci ar fi indicat sa-ti dotezi bicicleta cu un sistem GPS. In acest fel o vei putea urmari si vei stii ca este in deplina siguranta.

Noi iti recomandam sistemul GPS Trackito Bike. Acesta te va ajuta sa-ti protejezi bicicleta intr-un mod foarte simplu. Datorita senzorului de mișcare, vei fi instiintat in caz de furt prin aplicația mobila dedicata.

Afla mai multe despre GPS-ul invizibil Trackito Bike.

  1. Acopera-ti bicicleta cu o husa

Nu iti lasa bicicleta descoperita, cu cat aceasta va fi mai usor de observat cu atat va reprezenta o atractie mai mare pentru hoti. Chiar daca iti iubesti extrem de mult bicicleta si iti doresti sa o arati lumii asta nu inseamna ca trebuie sa o lasi neaparat descoperita. O husa pentru bicicleta poate fi mai mult decat ideala in aceasta situatie.

Chiar si atunci cand iti transporti bicicleta pe masina este recomandat sa o acoperi pentru a fi cat mai protejata.

  1. Fa-ti bicicleta sa para cat mai putin atractiva

Cu siguranta nu te-ai gandit la acest lucru. Chiar daca iti iubesti bicicleta si iti doresti sa arate cat mai bine nu inseamna ca trebuie sa o decorezi cu fel de fel de accesorii astfel incat sa para atractiva pentru hoti.

Atunci cand iti parchezi bicicleta intr-un loc public asigura-te ca nu arata perfect. Putina murdarie sau praf o vor face sa para neingrijita in fata hotilor.

Poti chiar sa lipsesti pe bicicleta cateva stickere neatractive care sa iti faca bicicleta sa para mai ieftina. Asta bineinteles daca nu te deranjeaza. Foarte multe persoane sustin ca singura modalitate prin care poti preveni furtul bicicletei este sa cumperi una ieftina si utilizata. Cu siguranta asta este adevarat dar nu inseamna ca trebuie sa urmezi aceasta regula.

  1. Nu parca in acelasi loc in fiecare zi

Daca iti parchezi bicicleta in acelasi loc in fiecare zi atunci aceasta ar putea deveni o tinta buna pentru hoti. Practic este ca o invitatie deschisa pentru hoti sa iti fure bicicleta. Acestia ar putea sa iti urmareasca bicicleta si sa o fure atunci cand imprejurarile permit acest lucru.

Stiai ca marea majoritate a hotilor lucreaza in grupuri de trei persoane? Primul hot vine si analizeaza bicicleta si modul in care aceasta este parcata. Al doilea vine si sparge lacatul dar nu ia bicicleta iar cel de-al treilea vine si pleaca cu bicicleta. Din acest motiv nu este recomandat sa iti parchezi bicicleta in acelasi loc in fiecare zi.

  1. Fa-i o asigurare bicicletei

Asigurarea pentru bicicleta nu este obligatorie. Dar, daca bicicleta ta este scumpa si vrei sa stii ca este in siguranta cel mai bine ar fi sa-i faci o asigurare. Poti alege dintr-o gama variata de asigurari care sa iti fie utile si in caz de accident in trafic.

Poti chiar sa iti creezi o asigurare care sa acopere in intregime furtul bicicletei.

Siguranta mai presus de orice

Siguranta este mai presus de orice atunci cand te gandesti la bicicleta ta. Adu-ti aminte ca pana si cel mai bun lacat poate fi deschis de un hot priceput.

Respecta pe cat posibil cele 10 metode de a-ti proteja bicicleta si iti garantam ca mijlocul tau de transport ta va beneficia de o mult mai mare siguranta!

Distribuie:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hai la o tură!

Articole similare

Esti sigur ca bicicleta ta, este bicicleta ta?

𝗖𝗮̂𝗻𝗱 𝗱𝗲𝗰𝗶𝗱𝗲𝘁̦𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗰𝘂𝗺𝗽𝗮̆𝗿𝗮𝘁̦𝗶 𝗼 𝗯𝗶𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝘁𝗮̆ 𝘀𝗲𝗰𝗼𝗻𝗱-𝗵𝗮𝗻𝗱 (la mâna a doua) online sau din târguri de profil, indiferent de site-ul care poartă anunțul, trebuie să

Shopping Cart

Noi nu va promitem ca NU VI SE VA FURA BICICLETA, ci va garantam o protecție completa, mijloacele cele mai bune in protejarea, recunoașterea si recuperarea bicicletelor la nivel national! (Susținuți de autorități)